Felfutó szélső védő átlós betörése futsal megoldással


Mostanában egyre többet hallani, hogy nagy pályás csapatok futsalból merítenek játékhelyzet-megoldásokat.

A következőkben erre mutatunk be mintapéldát.

A Manchaster United-Everton mérkőzésen a szélső középpályások által előszeretettel használt átlós betörést alkalmazta a MU felfutó szélső védője.

Ráadásul mindezt tipikus center futsal megoldással színesítették.

Nézzük a jelenetet!

mu-ev

Leírás:

A szélső fedezetnél a labda, aki egy bepasszal hozza játékba a centert. A fedezet bepassz után induló cselt hajt végre, majd visszalép a mélységből felfutó szélső védő helyére.

A nagydarab centerrel TALPPAL birtokba veszi a labdát, kivár, majd “lehúzza” az ÁTLÓSAN BETÖRŐ mélységből felfutó szélső védőnek, aki egyből a kapu elé csavarja a labdát. A beadásból gól lett.

A centernek feladott labda TALPPAL való megtartása és a megtartott labdára való ráfutás, majd un. “lehúzása” beadás, vagy kapura lövés céljából, tipikus futsal megoldás.

A képen látható, hogy a felfutó szélső védő az őt kontrolláló játékos látóterén kívülről jön, ill. az is, hogy a TALPPAL való labdabirtoklás kizárja a centert fogó védőt a szerelés lehetőségéből.

Ne feledjük!

  1. A legveszélyesebb támadó játékos mindig az, aki a védők látóterén kívüli térből érkezik a kapu elé.
  2. A centert fogó védő ne kerüljön közvetlen testkontaktba a talppal való labdabirtokláskor a támadóval, mert a csatár könnyen beforgatja ilyenkor a védőjét. Hiszen a védő nyomásából érzi a támadó, hogy melyik a védő gyenge oldala és  könnyen lehúzza arra a labdát, minek következtében sikeresen “be tudja forgatni” a védőjét. A védőnek ilyenkor nincs más alternatívája, minthogy egy minimális távolságot tart a támadótól.

You May Also Like

Cikkajánló. Olvass bele!
Emlékezés Verebesre. Videó
Close