……de hol van Becsei? FTC-MTK 3-0

Régen az FTC-MTK meccsek kuriózum számba mentek.

Miért?

Mert két különböző stílusirányzat csapott össze.

A kombináció és a lendület keveréke csapott össze a labdatartásra épülő támadó koncepcióval. Nekem már csak a klasszikus MTK iskola utánzata jutott a 70-es években, hogy láthattam valamit az 50-es évek szellemiségéből.

A 70-es évek MTK-ja nem volt egy acélos csapat, de……

azok a játékosok, élükön Becseivel, úgy cseleztek 1:1 ellen, hogy öröm volt nézni. Oda-vissza forgatták a védőket, ha kellett meghaltak a szépségben, de élvezték a labdaérintés minden pillanatát.

Nos! A mostani MTK játékából ezt hiányolom.  A korszerű képzés ellenére a játékosok a legfontosabbat nem tanulják meg, az 1:1 elleni játékot, a ravasz cseleket, a szenvedélyes, érzelemtől átfűtött művészi labdarúgást. Azt nem tanulják meg, ami egykor az FTC és az MTK sajátja volt, ahonnan gyökerezik mindkét klub szellemisége.

Ez jutott eszembe a mai meccset nézve.

Mert ki emlékszik ma már Becsei szólóira, Sárközi bombáira, Koritár szemfüles góljaira.

Lehet, hogy az idő szépíti meg az emlékeket, de az is lehet, hogy azok a játékosok valamit még tudtak az MTK szellemiségből, mely hajdanában a világ labdarúgását szabta át.

Egy hozzászólás a(z) “……de hol van Becsei? FTC-MTK 3-0” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Csak szakmunkások jönnek ki az MTK akadémiáról – tiz.hu

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>