Sport a számok tükrében

Hogyan lehet a rendelkezésre álló adatokat a sport szolgálatába állítani és növelni a bevételeket? Hogyan lehet maximalizálni a teljesítményt és minimalizálni a sportsérüléseket? A videóanalitikai elemzésekben rejlő lehetőségekről, a sport szakma tudatosabbá tételéről február 25-én konferenciát tartanak. Az U1 Sport Data Analytics Summit rendezvényen a hazai szakmai tekintélyek mellett nemzetközi hírű sport szakértők is előadnak.

PROGRAM

A sikeres vállalkozás alapja a tényeken és bizonyítékokon alapuló döntések meghozatala, ebben a sport sem különbözik. Hazánkban és világban általában is még csak most terjed az elemző rendszerek használata a sportéletben a teljesítményfokozás, a taktikai elemzés, a teljesítményértékelés, sérülések megelőzése, állapotértékelés, a sportolók karrierépítése, a szurkolók kiszolgálása vagy éppen menedzsmentdöntések területén, miközben a háttérben olyan magyar cégek, mint például az U1 Research világszintű technológiai megoldásokat fejlesztenek ki. A technológiai és a sport találkozásáról, a sikeres és a kevésbé sikeres alkalmazásokról, tapasztalatokról, trendekről és várható irányokról 2016. február 25-én U1 Sport Data Analytics Summit néven konferenciát rendeznek a Boscolo Budapestben.

Az adatok gyűjtése és azok elemzésének szerepe és jelentősége egyaránt megnövekedett és a technológia fejlődésével egyre gyorsabban tudják a megfelelő adatokat a sportolók, az edzők, az erőnléti edzők, sportorvosok és a szurkolók számára előállítani, elemezni, amelynek segítségével áttörést és látványos sikereket lehet elérni a sportpályán és a menedzsmentben egyaránt. A brazil sport látványos fejlődése, a holland utánpótlás-nevelés sikere, a német labdarúgók világbajnoki győzelme, az angol sport ligákban a sérülések számának folyamatos csökkenése, vagy az amerikai szurkolók bevonása, elköteleződése mögött döntően az új technológiai fejlesztések, az adatgyűjtés és az adatelemzés intenzív használata áll. A sport, mint iparág, öt éven belül teljesen átalakul, hiszen az adatelemzés segítségével óriási lehetőségek nyílnak azok előtt, akik másoknál tudatosabban használják fel a rendelkezésre álló információkat, és lemaradnak, akik nem állnak a fejlődés útjára. A U1 Sport Data Analytics Summit célja, hogy megteremtse a fórumot a szakemberek, sportolók, elemzők és szurkolók számára, hogy megvitassák a sport analitika növekvő szerepét, helyét és korlátait a globális sport piacon.

Az eseményt rendező U1 Research célja az, hogy a hazai sportéletben is meghonosítsa a géppel, automatikusan mérhető, tudományos alapokon álló játékoskövető, mozgáselemző és adatgyűjtő rendszerek használatát. A magyar sport számára döntő fontosságú lehet, hogy e tekintetben is felzárkózzunk a nemzetközi trendekhez. „Minden esetben a szakmai partner szakértőivel dolgozunk, együtt fejlesztjük ki a technológiai megoldásokat, és a mögötte álló elemző szoftvert, állandó hozzáféréssel az adatbázishoz, amit nemzeti vagyonnak gondolunk. A technológiai megoldások kutatása, fejlesztése mellett sokat teszünk a szakterület megismertetéséért is. 2014-től több szakmai és tudományos fórumot, önálló blogot is dedikáltunk a témának, 2014 végén pedig a témában megjelent egy a cég által gondozott szakértői kötet is.” – fejti ki Dr. Kardkovács Zsolt, az U1 Research ügyvezető igazgatója.

Az U1 Research jelentős fejlesztéseket tesz a labdarúgás mellett – ahol már megjelent a videoanalitikai rendszerek használata – a tenisz, a vízilabda területén is. Megoldásaik elsősorban a sportági szövetségekben, klubokban, a korosztályos válogatottak körül dolgozók, élsportolók és a menedzsment munkáját segíthetik. Fejlesztéseik életbe léptetésével objektíven elemezhetővé válnak a nevelési-fejlesztési és edzői módszerek rövid-, közép- és hosszú távú hasznosulásai. Emellett a szoftveres megoldások alkalmazásával pontosan követhető a különböző csapatok és sportolók fejlődése, teljesítmény-változása, a válogatási elvek bizonyítékalapú támogatása, valamint költség-haszon elemzés alapjául szolgál, de számos egyéb területen is elősegíti a sportágak eredményességét és nemzetközi versenyképességét. A külföldi cégeket és érdekeket képviselő irodáktól eltérően az U1 Research nem kész megoldásokat, hanem fejlesztési projekteket helyez a fókuszba, különös figyelemmel a megrendelői, a hazai szövetségi érdekekre és a hosszú távú hasznosításra. Ennek az elvnek a mentén a játékelemzés és az élményszerű közvetítés mellett az utánpótlás-nevelés, az egyéni és a csapatsikerek kiszolgálása illetve teljesítményfejlesztése elsődleges fontosságú.

Az újdonságokra való nyitottság és a változásokhoz való gyors alkalmazkodás döntő lehet a hazai sportágak nemzetközi sikeressége szempontjából, ahol néhány százalékos teljesítményjavulás vagy céltudatos építkezés a siker kulcsa.

U1 Sport Data Analytics Summit

2016. február 25. / Boscolo Budapest

REGISZTRÁCIÓ

PROGRAM

 

 

 

U1 Research

A 2009-ben alapított U1 Research kutatás-fejlesztéssel, azon belül is elsősorban adatelemzéssel, valós idejű, videóból kinyerhető információk automatikus, emberi beavatkozást minimálisan igénylő gyűjtésével, feldolgozásával és elemzésével foglalkozó nonprofit vállalkozás. A videótartalmak elemző értékelésének, a viselkedések automatikus feltárásának, megértésének, röviden a videóanalitikának a felhasználásával együttműködési területük rendkívül kiterjedt, az agrárinformatikától kezdve egészen a vakvezető megoldásokig dolgoznak projekteken. 2013 óta sport analitikai területen is jelen vannak a kutatás-fejlesztési projektekben.

 

www.u1research.hu

 

 

 

You May Also Like

Cikkajánló. Olvass bele!
Keresztváltás szélen
Close