A magyar labdarúgás fóruma. Benyomások

2011-02-28.-án tartotta az új MLSZ, labdarúgó fórumát. Ami örömteli volt a rendezvényen, hogy az MLSZ vezetése teljesen nyitottnak tűnik a labdarúgásért tenni akarók felé.

Az előadások nívója váltakozó volt.

A legtöbb, labdarúgásból érkező funkcionárius előadása általában visszatükrözte futball származását, mert menthetetlenül AMATŐR VOLT.

Önálló alkotó gondolat egy szál se. Statisztikai hegyek, lózung megállapítások. És mindezt nem egyszer kellet meghallgatni, mert legalább 15 előadó szájából hallhattuk:

  • nincs pálya
  • rossz az infrastruktúra
  • kevés a pénz
  • nincs gyerek
  • az alapokat kell szélesíteni
  • az állam adjon pénzt. Az ő feladata az up nevelés támogatása.

Noha a szervezők igyekeztek a legkülönfélébb témaköröket adni az előadóknak, ennek ellenére a legtöbben – önálló gondolat híján -, a fenti klisékhez csatlakoztak, mint a MINDIG, MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT eladható mankókhoz. Ami nem gerjeszt vitát, ahol nem kell gondolkodni az előadás tartalmi részén, amivel el lehet adni magunkat az új MLSZ vezetésnek, hogy szakképzett munkaerők vagyunk.

Az MLSZ sikeresnek ítélte a fórumot, mert 1399 résztvevő volt jelen az egész napos rendezvényen úgy, hogy a szervezők előzetesen 1000 főnek küldtek meghívót ki.

A fenti két szám ellentmond egymásnak.

Mert vagy sok meghívott volt jelen és kevés külső érdeklődő, vagy sok külső érdeklődő és kevés meghívott fogadta el az invitálást.

Ami tény. A szekció ülések termei tele voltak, de ez inkább a kevés széknek és a kis teremnek tulajdonítható. A plenáris ülésen viszont, a spanyol Hierro távozása után megcsappant a nézőközönség. Úgyis fogalmazhatnánk, hogy Csányi Sándor színvonalas érdemi előadása kongó lelátók előtt zajlott.

Szerencsére az MLSZ stratégiai programja kikerül a szövetség weblapjára és véleményezhető mindenki számára.
You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Enter the text from the image below
 

Cikkajánló. Olvass bele!
Copy espana
Close