Labdarúgó könyvkuriózum

A világon egyedülálló labdarúgó könyvkuriózum jelent meg 2017 márciusában, amely ragyogóan illeszkedik abba a szellemi ívbe, amit korábban teremtettek meg magyar labdarúgó szakíróink.

  • 1936-ban jelent meg Holits Ödön-Mamusich Mihály: Hogyan futballozzunk, avagy A modern futball elmélete, című könyve, amely nostredamusi vízióval előre láttatta a világ labdarúgásának 25 éves fejlődését.
  • 1941-ben jelent meg Feleki László: A WM rendszer című kiadványa, amely a világon elsőnek írta le a WM formáció működési mechanizmusát, ill. a világon elsőként rögzítette azokat a elemzési lépcsőket, amin keresztül értékelni lehet egy eszmével felvértezett játékrendszer belső működési logikáját.

1999-ben jelent meg Ferenczi Attila: A labdarúgás rendszerelmélete című könyve, amely elsőként és egyedüliként alkalmazta a rendszerelmélet tanításait a labdarúgásra.

2006-ban jelent meg Ferenczi Attila: A tradicionális magyar labdarúgás alapelvei című műve, amely a magyar futball 115 éves történelmében elsőként írja le az elődeink által megalkotott futball-térmodelljét, amely még most 80 évvel megalkotása után is, évtizedekkel Nyugat-Európa játékelméleti tanításai előtt van.

…………..és most 2017 márciusában jelent meg Apró Attila: Az Intelligens ragadozó című “regénye”, ami méltán illeszkedik ebbe a sorba, amely az előbb felsorolt könyvkuriózumok közzé illeszthető.
A könyv két okból is különleges:

 1. Labdarúgó karakterfejlesztéssel foglalkozik, amely tevékenységnek még nyugaton sincs publikált szakanyaga.

2. Mindezen karakterfejlesztési tudást egy kitalált/valós történetbe elmesélve veheti birtokba az olvasó.

Nem szakkönyvként, nem coaching tananyagként, hanem egy olvasmányos, light-os történetként, ahol az olvasó szembesülhet azzal a folyamattal, hogyan lehet egy átlagos képességű és egy átlagos tehetségű futballistából, célirányos karakterfejlesztéssel, a profi labdarúgó világ ajtajáig elérkezett játékos.
Ahol jó esély van az ajtón való belépésre, ahol jó esély van, az adott futballkultúrába való beilleszkedésre és ahol jó esély van a stabil kiszámítható futballteljesítmény leadására, mindez a karakterfejlesztés eredményeként
A könyv nem arról az 1000-ből az 1 játékosról szól, aki eljuthatott a Real Madrid csapatáig és beteljesítheti gyerekkori álmait, hanem arról az 1000-ből a 999-ről, akinek a fókusz helyes beállítása azt eredményezi, hogy a benne lévő potenciál 100 %-a kinyerhető és ezzel  az a pályafutás befutható, ami reálisan tehetségéből elvárható tőle.
A könyv egy három részes trilógia első kötete.
A kiadvány facebook oldala: https://www.facebook.com/AzIntelligensRagadozo/
Megrendelhető: Nagy Dóra – Irodavezető
nagy.dora@tmagency.hu
+36 30 330 2650
Ára: 3999 Ft

You May Also Like

Cikkajánló. Olvass bele!
Védett: Játékszervezési, fejlesztési lehetőségek a Gyirmót csapatánál
Close