A helyzet kissé zavaros …..


2011-02-15-én sajtótájékoztató tartott az MLSZ a LABDARÚGÁS FÓRUMA rendezvényéről.

A kívülállónak úgy tűnt, hogy nem igazán egyeztettek a szövetséget képviselők (dr.Vizi E. Szilveszter, Dénes Ferenc, Balogh Gabriella, Nyilasi Tibor, dr.Borbély Zoltán, Nemcsák Károly), hogy egységes arcot mutassanak erről a rendezvényről.

Balog Gabriella szerint a rendezvény nem sportszakmai lesz, hanem keresztmetszetet ad a labdarúgást körülvevő környezetről, és egy párbeszédet szeretne megindítani a szurkolók, a “hozzáértők” és a szövetség között.

dr.Vizi E. Szilveszter egy latin mondást idézett, miszerint “Múlt nélkül, nincs jövő!”. Sejtetve azt, hogy a konferencián a múlt őszinte feltárása fog megtörténni.

Dénes Ferenc a labdarúgás mikrogazdasági oldaláról beszélt, valamint bedobta a mindenki által előszeretettel alkalmazott szlogent.

– Nincs labdarúgó kultúránk!

De megoldást persze ő sem tud adni, mert senkinek nincs arra koncepciója, hogyan is kéne kultúrát teremteni.

Nyilasi Tibor szerint a konferencián mutatják be az MLSZ új stratégiai programját. Azt a programot, amit elvileg, nyilvános vitára kellene bocsátani.

Mert ha az MLSZ új programját ugyanazok az emberek írták, mint a 2004-ben elfogadott programot, akkor nem valószínű, hogy bármiféle változás fog történni az országban, foci fronton. Hanem csak annyi, hogy az elnököt Csányinak hívják és nem dr.Bozókynak.

Mert a szervezet többi tagjai ugyanazok.

Nemcsák Károly párhuzamot vélt felfedezni a labdarúgás és a színészet között. Kihangsúlyozta a példaképek szerepét.

A lényeg:

Önmagában minden résztvevő sok okosságot mondott, mégis összhatásában az volt az ember benyomása, hogy senki nem készült fel a sajtótájékoztatóra, hanem a helyszínen improvizált.

Mert csak annyit nem sikerült megtudnunk:

– Mi a konferencia fő célja?

– Lesz-e folytatása?

– Hogyan és mi módon képzelik a szervezők a nyilvánosság részvételét a döntési folyamatok előkészítésében?

A sajtótájékoztató utáni háttérbeszélgetéseken olyan benyomásom volt, hogy igazából az MLSZ elnökségének tagjai, ill. a háttérben dolgozók nem rendelkeznek azzal a szakmai tudással, ami alapján a labdarúgó iparág fejlesztése ügyében megalapozott stratégiai döntést tudnának hozni.

Hiszen  – még ha saját munkaterületükön nagy tudású szakemberekről van is szó -, labdarúgás vonatkozásában, legjobb esetben, szurkolói szintű hozzáértéssel rendelkeznek.

Ez kb. olyan, mintha Nyilasi Tibor döntéshozó lenne az agykutatás új irányának meghatározásakor.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Enter the text from the image below
 

Cikkajánló. Olvass bele!
Védett: Problémamegoldó edzés 9. Ingagyakorlat
Close