A képmutatás csúcsa

Hír a blsz.hu weblapról:

Sohasem csillapodjon a tudásszomj, mert ha elégedettek vagyunk a jelenlegi szinttel, akkor kellemetlenségek érhetnek bennünket – indította útra a fiatal edzőket a tanfolyam vezetője Pári Sándor, a BLSZ edzőbizottságának elnöke – Van következő lépcsőfok, amire el lehet jutni.

Láttunk -e már olyan magyar tanárt, aki úgy oktat kortárs magyar irodalmat, hogy nincs tisztában a kortárs írásokkal? Mert a labdarúgó edzőképzésben teljesen normális és bevett dolog, hogy az oktatók nincsenek tisztában a vonatkozó magyar és nemzetközi szakanyagokkal. De amikor, a még illúziójukat nem vesztett feltörekvő új edzőgenerációt útra indítják, standard kliséjük, hogy ne hanyagolják el az önképzést. Mondják ezt másnak, amikor önmaguk, még szakkönyvet sem nagyon vettek a kezükbe. Azt sem tudják, mi az, képezni önmagunkat. Pedig az irodalomkutatás, szakanyagfigyelés, az innováció mind az oktatók feladata lenne.

De milyen új tudást hozott létre Pári, Tóth, Varga és társai? Mit porfitál pl. az amatőr szféra éledzőink tudásából? Ki és hol publikál ma Magyarországon? Van – e egyáltalán szakmai élet a labdarúgásban? Van –  e tudásmegosztás, tudásmenedzsment? És ha nincs ki a felelős ezért? Egy biztos, nem az amatőr szféra, akinek se hatalma, se eszköze nincs tenni a magyar fociért.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Enter the text from the image below
 

Cikkajánló. Olvass bele!
Varga István újra a fedélzeten
Close