Ki a valódi beteg, a magyar foci vagy a magyar társadalom?

Ki a valódi beteg, a magyar foci vagy a magyar társadalom?

Beszélgetés Bordás Sándor szociálpszichológussal és Ferenczi Attila labdarúgás-szakíróval, edzővel. Az előadás médiapartnere: Pátria Rádió


Mától öt napon át ismét Martfeszt! A Martosi Szabadegyetemet hagyományteremtő, egyúttal hiánypótló céllal, az erdélyi Tusványos mintájára tavaly rendezték meg először, s az már első évadjában a felvidéki magyarság legnagyobb nyári rendezvényévé vált.

A második évad, amelynek ezúttal is a Révkomáromhoz közeli Martos község Feszty parkja ad otthont, idén július 9-én indul, és július 13-ig tart, azaz egy nappal hosszabb lesz, mint tavaly.

A Martosi Szabadegyetem első évadjában közel száz különböző előadást, kerekasztal-beszélgetést, vitaestet, kiállítást, koncertet és más kulturális fellépést tekinthettek meg és hallgathattak végig a látogatók. Gubík László főszervező szerint a rendezvény programja idén is hasonló lesz, ám a tavalyinál nagyobb teret kívánnak adni a könnyedebb programoknak, ezen belül a kultúrának és a legfiatalabb látogatókat megcélzó műsoroknak is.

“A program újfent négy pillérből áll; a nappali előadásokból – amelyek a szabadegyetem jelleget biztosítják -, az esti koncertekből – amelyek a program szórakoztató, fesztivál jellegét adják -, a régiók hagyományőrző csoportjainak előadásaiból és a gyermekprogramokból. Illetve azokból a programokból, amelyek gazdagítják a második Martfeszt programját. Legyen szó borkóstolóról vagy a felvidéki labdarúgó-bajnokság döntőjéről, könyvbemutatókról, kiállításokról. Természetesen számos politikai fórumra is sor kerül. Szerdán Potápi Árpád János Szász Jenővel és Duray Miklóssal találkozik egy nemzetpolitikai kerekasztal keretén belül. Csütörtökön sor kerül a Kövér László Berényi József fórumra. Pénteken itt lesz Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes, aki az első szlovákiai magyar köztársaságielnök-jelölttel, Bárdos Gyulával beszélget. Szombaton a kárpát-medencei vezető magyar pártok elnökei lesznek jelen, Kelemen Hunor, Pásztor István és Brenzovics László. Vasárnap pedig Szájer József és Csáky Pál beszélgetnek majd” – árulta el Gubík László

A szabadegyetem első évadjának látogatottsága és sikere felülmúlta az előzetes várakozásokat, a rendezvényre tavaly több mint hétezren látogattak el. A szervezők remélik, idén sikerül túlszárnyalni ezt a számot. A szabadegyetem részletes programja a www.martfeszt.sk oldalon tekinthető meg.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Enter the text from the image below
 

Cikkajánló. Olvass bele!
Ferenczi Attila meghívást kapott a II. Martosi Szabadegyetemre
Close