Nyílt levél Tajti Józsefnek!

Tisztelt Józsi!
Most jutott tudomásomra, hogy az MLSZ, a 2020-25 közötti stratégiai programját, a te szakmai munkádra és víziódra alapozza.
Tekintettel arra, hogy a jelenlegi magyar futball mélyrepülésében nem kis részed van, – hiszen edzőoktató voltál majd 10 éven keresztül -, így joggal merül fel bennem futballgondolkodóként, hogy elképzelhető, elképzeléseddel talán rossz úton jársz. Mert munkásságodat összegezve, úgy tűnik, hogy nálad, a tegnap igazsága, a ma tévedése.
Elég ha csak azon részét vetem fel munkádnak, hogy az álló focigyakorlatok szent hirdetője voltál, majd hirtelen megjelensz az általad kreált betegség gyógyítójaként.
Elég ha csak azon részét vetem fel munkádnak, hogy a Bozsik program megalkotója voltál, majd hirtelen az általad megalkotott program ellenzője lettél.
Már ezen két tény is el kellett volna, hogy bizonytalanítson és arra késztessen, hogy szakmai támogatást kérj más futballgondolkodóktól.
Ezen esélyt kívánnám megadni neked.
Miután itt a tét a magyar futball sorsa, nagy tisztelettel kérlek, hogy állj ki szakmai vitára, szakmai párbeszédre azon futballteoretikusokkal, akik vették a fáradságot és szakkönyvet írtak az elmúlt időkben.
Értsd: veled ellentétben, rendszerezték gondolataikat és betették az közösbe.
Jómagam mellett, Kis János, Ferenc Bene, Sisa Tibor, Zoltán Klink, Laszlo Kiss, Both József, Mezey György részvételére is számítok.
Várom pozitív válaszodat, mert úgy gondolom, hogy az lenne részedről a korrekt, hogy nyilvános vitára bocsátanád téziseidet, amit adott esetben meg is tudsz védeni.
Üdvözlettel: Ferenczi Attila

You May Also Like

Cikkajánló. Olvass bele!
Talptechnika a nagypályán 2. rész
Close