Blama 3. avagy hogyan kell jól dolgozni?

Előző cikkünkben már jeleztük, hogy az MLSZ funkcionáriusainak egy része nem igazán barátja a számítógépnek.

A labdarúgás fórumán minden előadó előszeretettel hivatkozott arra, hogy kevés a regisztrált labdarúgó Magyarországon. Ezt alátámasztották statisztikai adatokkal is.

Ahogy haladtunk előre az előadásokban, úgy nőt a regisztrált labdarúgók száma.

Reggel a Pest Megyei Szövetség elnöke még csak 116000 labdarúgóról beszélt, azonban Nyilasi Tibor déli előadására ez a szám már 147000-re duzzadt.

A labdarúgás stratégiai programjának hatásfoka már mérhető, hiszen röpke pár óra alatt, több mint 25 %-os növekedést értünk el.

Azt már Hofi Géza, a szocialista tervgazdálkodást kipoentírozó előadásból tudjuk, hogy hogyan kell az egy születő disznóból papíron ötöt csinálni, hogy teljesüljön az ötéves terv.

Ugyanilyen matematikai statisztikával próbálta meg igazolni létezésének jogosultságát a Góliát is, hogy hozzájuthasson az állami pénzekhez. Igaz a Góliátos testnevelők szakmai munkája meg a nullához konvergált, de papíron a vezetők jól és eredményesen dolgoztak.

Az új futball program egyetlen hatékony értékmérője csak az lehet, hogy sikerül-e feltámasztani a tetszhalott állapotban lévő magyar labdarúgó kultúrát?

Ha igen, akkor a mostani vezetők, szakemberek jól dolgoztak.

Ha nem, akkor lehet sok százezer játékosunk, lehet sok nagyszerű pályánk, nőhet e nézőszám, áramolhat temérdek pénz a labdarúgásba, de ez senkit nem fog érdekelni. Mert a számok alapján lehet, hogy jól dolgoztunk, csak elveszítettük hagyományainkat, a “dunamenti iskolát”. Azt az iskolát, melynek egyre kevesebb ismerője van ma már, hiszen lassan kihal ez a generáció is.

Lehet, hogy úgy fogunk járni, mint Ausztria, ahol a ma embere semmit sem tud az osztrák csodacsapatról, mely játékkultúrája a magyarral volt egy szinten a 30-as években.

Ausztriában van pénz, van pálya, van néző, és van globalizált labdarúgás. Csak éppen a bécsi walzerra emlékeztető futball nincsen, és feltehetőleg már nem is lesz.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Enter the text from the image below
 

Cikkajánló. Olvass bele!
Blama 2., avagy a szabály, ami flexibilis
Close