Rés a falon

Fehér Csaba már nem az up válogatottak vezetője, közölte a hírt az nso.

A Hollandiában is megfordult játékost azzal a céllal vitte Barczi Róbert sportigazgató az MLSZ-hez, hogy egy egységes játékstílust jelenítsenek meg az up válogatottak. Ez a mondat természetesen úgy értelmezendő, hogy eddig minden up válogatott kapitánya azt csinált amit akart, tették mindezt Róth Antal up válogatottakat felügyelő asszisztálásával, aki több, mint 20 éve már az MLSZ alkalmazottja és döntő része van a magyar futball mélyrepülésében. Fehér ment és a mindig csendben lévő és mindennel egyet értő Róth maradt.

Természetesen Fehér Csaba menesztése sose derült volna ki, ha mindezt Fehér nem tárja a nyilvánosság elé.

Miért is nem?

Azért nem, mert valami furcsa képzettől fogva az MLSZ-nél bevett gyakorlat, ha valakit kineveznek azt közzé teszik, de ha szakításra kerül a sor, az sosem kerül a hírekbe. Lásd Jörg Daniel, Sisa Tibor menesztése az edzőképzés éléről.

Az eddigi tapasztalatok alapján az MLSZ-nél lévő munkaerő fluktuáció az edzőképző éléről és a sportigazgatói székből, kb. 3 évre tehető.

Így Fórián Zsoltnak (Edzőképző Igazgató) és Barczi Róbertnek (Sportigazgató) kb. még 1,5 éve van, hogy valami érdemlegeset alkossanak, ami nem lesz egy egyszerű történet az elvi hibás edzőképzéssel és az átszervezésben és szabályalkotásban gondolkodó Barczi-féle eszme nélküli kultúrateremtéssel. Hiszen eddig sem történt semmi érdemleges futballiparágunkban regnálásuk alatt, a szabályalkotáson, az átszervezésen és a követelményrendszer 2.0-ás verziójának bevezetésén és az ehhez kapcsolódó pénzszóráson kívül.

Mert tudás változatlanul nem került a rendszerbe, sőt, még odáig sem jutottak el labdarúgásunk irányítói, hogy a tudás hiányát és annak fontosságát felismerjék. De hát mitől is tudná a nemtudó, hogy tudáshiánya van?

Fehér Csaba megnyilatkozása tiszteletreméltó.

Nyilasi Tibor, Gellei Imre, Dunai II. Antal, Róth Antal és egyéb az MLSZ-ből élő,de a magyar futballért évtizedek óta semmiféle konfrontációt nem felvállaló funkcionárius példát vehetne róla.

Mert Fehér Csaba számára az ügy és az egyenes gerinc, fontosabb, mint a telezseb. 

Barczi Róbert magyarázata, amit Fehér elbocsátása okán mondott, blöffnek tekinthető. Hiszen amikor személyesen egyeztettem vele, nekem is világosan elmondta: “Ha csendben maradsz, akkor számíthatsz ránk!”

 

You May Also Like

Cikkajánló. Olvass bele!
Mozgásszerkezet jelentősége a labdarúgásban
Close