Nyílt levél

 Kedves Georg Spöttle Vezetö Szerkesztö és Sporttársam Ferkó Dániel Szerkesztő Urak!

                 
Ez egy sportbarát levél, ennél fogva Vésey Kovács László alábbi cikkét /pestisracok.hu/ és a szellemiségét szeretném kiemelni és a hazai futballban 1951-1956 óta MLSZ-köntösbe öltözött szakbarbár  merjünk kicsik lenni” urakról kívánok nyíltan értekezni, lásd: https://pestisracok.hu/marco-rossi-a-magyar-futballszakma-valora-valt-remalma/ 
                                                                                I. Rész
A cikk szerzőjének minden egyes megállapítása, kérdése egy-egy telitalálat. Ebböl  adódóan  a  8 pontban  foglalt kérdéseire nem kapott választ a fötitkártól >miáltal az MLSZ az információ és a véleményalkotás szabadságát korlátozza, sérti<, ezért leszögezi:  az MLSZ szakítson végre a felelősségelkerülés  mindent megmérgező szokásával. 
Kérdés; mit mond erre a FIFA és nemzeti kormányunk?
Végül is az MLSZ nem  FIFA  a FIFÁ-ban és nem állam az Államban. Az Alaptörvény mindenkire kötelező – és P) cikke elrendeli:
a kulturális értékek a nemzet közös örökségét képezik, amelyek védelme, fenntartása  és  a  jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége. Korlátozása tehát  törvényellenes. 
Az  MLSZ mégis korlátozza a közös örökséget : Ferenczi Attila  A tradicionális magyar labdarúgás alapelvei címü és további 23 szakkönyvének terjedését, mivel  Együttmüködési megállapodásukat  2001 óta  semmibe veszi  (mellékelve).
    Mindezekböl következik; a felelősségelkerülésnek merjünk kicsik lenni  és maradni  szakbarbár  nevelésnek, képzésnek az MLSZ-főtitkár és elnök a fökolomposa.  A  fövezér azonban a Tudományos  Akadémia (MTA)  – íme:
                                                                                II. Rész
Ez a degradáló politika, Horváth-Lugossy Gábor főigazgató szerint  (Magyarságkutató Intézet, 2022.09.21  Ez itt a kérdés M5TV): “bécsi eredetű, 1850 körül Hunsdorfer (Hunfalusi) és társa hozták a parancsot  az  MTA-nak, hogy forradalmunk után immár halászó- vadászó néppé kell nekünk válni, nulla  ősökkel. Tehát  már 170 éve  elkezdték ezt a merjünk kicsik lenni politikát. Utána a kommunisták átvették. Ez ma is probléma, de  erről senki  nem beszél, szerencsére nemzeti kormányunk van.” –  Én legelőször 2002-ben Medgyessy Péter szájából hallottam  ezt,  mint
kormánypolitikát. A vízilabdában Kemény Dénes képviselte (2007-ben) mellékelve, és  Puskás  Öcsi  így  nevezte:
“kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci”. Ez arra utal, hogy Puskás sem számolt az elnyomás legfőbb eszközével:
                                                                               III. Rész
1951-1956 között  Egy mérkőzéssel  dőlt el, ki jut tovább  a magyar kupákban! Ez a korrupció  melegágya!
Akár ma is!  Ráadásul így nem vagyunk felkészítve a nemzetközi kupák visszavágó csatáira!  sd, 1954-es vb, a németekkel 8:3 és 2:3 !! Ennek tudatában javasoltam 1977-ben az MLSZ-nek a vb-selejtezők  előtti  fekészülés visszavágókkal való megszervezését: Magyarország-Szovjetunió 2:1; Szovjetunió-Magyarország 2:0; és  Barótival kijutottunk az argentin vb-re. Ugyanakkor ‘77-ben a SZEOL AK elnökének írt  levezetésem  feltárta  a  góliszony ellenszerét (szakmailag ez ma sem tisztázott), amelynek gólfesztivál lett a vége:  Szeged-Újpest 6:2.  Mellékelve.
     2007-ben kidolgoztam stabil önbizalom és a csapategység megteremtését szolgáló teóriámat  és az MVLSZ elnök Martin Györgynek ajánlottam Kemény Dénes szerbfóbiája miatt. Innen ered annak belátása: A megoldásról Ne tudjon az edzöcsak az elnök és/vagy a csapatA nöi vízilabda válogatottnál ez így is történt, tokiói  olimpia 2021.08.05, a lányok meg is köszönték. Rögtön utána, Nagy Viktor szervezte meg online  a férfi válogatottnál.
Aztán Norvégia ellen a női kézilabda válogatottnál Pálinger Katalin: e-mail 2022.11.07 (mellékelve); késöbb  kiderült: “a lányok megbeszélése edzö nélkül volt (Mohay Bence 2022-11-16, M4tv horvát-svéd mérk. szünetében).
                                                                               IV. Rész
Sporttudományos kapcsolatom az MLSZ-szel 2008-ban kezdődött, amikor az elnök Kisteleki István nyíltan  szóvá tette: “A magyar futballisták lelkileg sérültek” Kijelentése okán  egy oldalon kifejtettem előtte: “Nem a játékos, hanem a csapat a lelkileg sérült, amelyben leblokkol a rész.”  Elismerö válaszlevele  2008.09.22,  mellékelve.
    Ennek dacára Csányi Sándor Szjtvtörvény-elkerülésben  gondolkozikezért Vági főtitkár így válaszolt  egyoldalas  tanulmányomra:  “2019.12.17-én megküldött levelét köszönettel megkaptam.  A nemzeti válogatottunk  teljesítményét érintő  véleményét  tisztelettel tudomásul vesszük 2020. január 17 – mellékelve. Érintő vélemény??  
Ahhoz nem kell szerzöi engedély  Nem is kapott az MLSZ!!!  Ezért  jogalap nélküli gazdagodását  így foglaltam össze tömörem a  2021.március17-én kelt válaszlevelemben: “2021-ben végre  visszanyerte sértetlen lelki voltát  és valós identitását a nemzeti válogatott csapat, ami  egy  új korszak  kezdetét  jelzi  a  magyar  labdarúgásban.
                                                                               V. Rész
Három hónapja szeptember végén a híres FC Bayern vereségeire lettem  figyelmes:  egymás után  négy vereség a Bundesligában. Ez a katasztrofális tendencia és helyzet az egyesületet  is fenyegette, ezért  elhatároztam,  írok Oliver Kahn elnökségi vezetőnek. Melynek eredménye az alábbi videón látható és alatta  a szöveges  beszámoló:
    A Leverkuzen elleni hirtelen jött  nagy győzelem  és “gólfesztivál”  titka, a  német  szövetség, a  DFB-elnökét  is nagyon izgatta, és Neuendorf úr  Oliver Kahnt  is  beválogatta  a  Szakértői Tanácsba, amelynek tanácsaival majd ráncba lesz szedve a VB-n elhasalt és kiesett német válogatott.  Oliver Kahn nyilvánvalóan  magával vitte a  tőlem kapott elméleti megoldást, a Magyar Teóriát. Amely  nyilvánvalóan  Német Teória gyanánt  kerül  majd  fogalomba. 
Elsőként Csányi Sándor elnök úr válogatottját fogja majd kivonni a forgalomból újra és újra. – Isten nem ver bottal…
gazdasági túlhatalom komoly kockázatot jelent”  a futballban is! (“Simicska egy kisegér”  Lázár János, 444.hu).
Ilyen és hasonló veszélyek  megelőzésére egyedül és kizárólag csak a magyar szövetség, az MLSZ képes. Ezért ajánlatomat 2022. december 16-án, a mellékelt   Szándéknyilatkozatban  megküldtem  Vági István  főtitkár  úrnak.
München, 2023. január 04
Copyright Oláh Csaba
a Magyar Teória szerzője dipl.-Art. Oláh Csaba                                                                                                       Nemzetközi díjas designer és feltaláló           

You May Also Like

Cikkajánló. Olvass bele!
Irányváltás
Close