Baranya a magyar foci aranya 3.

Forrás: futball tréner 2007

Folytatjuk az „MLSZ szürkeállományának”, Baranya István áldásos munkájának dokumentálását. Az alábbiakban a BLSZ Edzőbizottság elnökének levelét közöljük.

 Magyar Labdarúgó Szövetség

 Kisteleki István Elnök részére

 Tárgy: feljegyzés, tájékoztatás a BLSZ által szervezett B licences tanfolyammal kapcsolatban

 A BLSZ főtitkára már egy decemberi levélben jelezte Önnek, azokat a működési zavarokat, amelyek kialakultak az MLSZ Felnőttképzési Intézete és a BLSZ között, a szövetségünk által szervezett D ill B licences tanfolyamokkal kapcsolatban.

 Az MLSZ és a BLSZ között fennálló „megbízási szerződés” egyértelműen kimondja, hogy a BLSZ által kijelölt szervező feladata az órarend összeállítása és az oktatók kijelölése. A „megbízási szerződés” ezen pontját az újonnan kinevezett B licences tanfolyamokért felelős személy Rugovics Vendel kivette a BLSZ hatásköréből és magára vállalta. Magára vállalta mind az órarend elkészítését, mind az előadók kinevezését, mind az előadók koordinálását, és mindezek felelősségét.

 Ezek után az alábbi történt.

2007. január 6.-án a délelőtti előadás hivatalos előadója Pálinkás András nem tudta megtartani az óráját, mert nem jelent meg.

Nem tudtam vele telefonon beszélni, hogy mi volt távolmaradásának oka, mert nem kaptam meg a Rugovics úrtól és a Felnőttképzési Intézettől többszöri kérésem ellenére sem a mai napig az oktatók telefonos listáját.

 A délutáni előadó Simon Attila Salgótarjánból megérkezett és leadta az óráját. Ekkor rákérdeztem tőle, hogy a másnapi előadó Baranya István és a Liza nevű kolléganője eljön – e a vasárnapi pszichológia előadásra. Azt mondta, természetesen.

 A vasárnapi előadások játékvezetéssel kezdődtek, majd folytatódtak volna a pszichológiai előadásokkal.

Miután az előadók nem érkeztek meg, nehezen sikerült elérnem Baranya urat telefonon, aki közölte, hogy ő nem is tudott az előadásáról, majd próbálta visszafordítani személyemre a dolgot, hogy nem értesítettem erről, mint tanfolyamszervező.

Ekkor világosan elmondtam, hogy nekem csak annyi a feladatom a tanfolyammal kapcsolatban, hogy biztosítom a létszámot és a létesítményt, minden további szervezési teendő az ő általa kinevezett Rugovics Vendel feladata.

Rugovics úr jelenleg síel, így nem tudtam vele beszélni.

 Mint ahogy a decemberi BLSZ levélben jeleztük a D licences tanfolyamra a Felnőttképzés Intézet az általa elfogadott órarend időpontjában nem biztosított vizsgáztatót, illetve a vizsga elmaradásáról sem értesítette a hallgatókat. A mostani tanfolyamon két alkalommal nem jelentek meg az előadók.

A tanfolyam hallgatói teljesen jogosan fel vannak háborodva, hogy a pénzükért szórakoznak velük. Úgy tűnik számukra, mintha a Felnőttképzési Intézet tenne szívességet nekik, hogy a saját pénzükért leoktathatja őket.

 Tisztelettel kérem az Elnök urat, hasson oda, hogy a BLSZ és az MLSZ Felnőttképzési Intézete között kialakuljon az a munkarend, amely biztosítja a budapesti edzők szervezett, hatékony UEFA rendszerű edzőképzését.

Segítő együttműködését előre is köszönöm.

 Bp. 2007-01-08

 Üdvözlettel:

Ferenczi Attila

BLSZ Edzőbizottság Elnöke

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Enter the text from the image below
 

Cikkajánló. Olvass bele!
Baranya a magyar foci aranya 2.
Close